Senaste inläggen

Av Sandra - 23 oktober 2012 10:58

           

ANNONS
Av Sandra - 8 oktober 2012 20:50

     

ANNONS
Av Sandra - 4 oktober 2012 15:01

I lördags hittades en dansk trimaran flytande upp och ner i Biscayabukten. Det sägs att det var tre danska seglare ombord men de har ännu inte hittats och är troligen döda. Det är cirak 15 grader i vattnet om dagarna vilket bara gör det möjligt att överleva i vattnet om dagen. Karsten Pennov, nämner att vindarna är starka under den här tiden på året och en trimaran väger inte så mycket och har därmed lätt för att välta. Karsten uppskattar att det är omkring 100 danska båtar varje år som beger sig till Biscayabukten. Av Sandra - 26 september 2012 20:30

Jag behöver era åsikter ja, eller rättare sagt jag vill ha era åsikter. Era åsikter vad gällande vad ni tycker om min sida, vad jag skriver om med mera, vad som är bra och dåligt. Vill få lite feedback så jag vet vad jag kan förbättra och skriva mer/mindre om i fortsättningen för att de läsare som kommer hit ska känna sig tillfredsställd med vad de läser. 


Vill gärna satsa på den här bloggen men då vill jag gärna ha mer feedback och fler läsare. Så ta gärna någon minut och skriv till mig, antingen som en kommentar på detta inlägg eller skriv det som en "fråga" i högerspalten. 

 

 

Av Sandra - 26 september 2012 20:00

Önskar du ett fartyg som har ett soltak, alltså en suntop? Då ska du välja en Storebro 435 Suntop, den har typ som en flybridge med soldäck men finns ingen styrning på flybridgen. Får sitta nere som alla andra coupéfartyg. När det nu finns en solbädd uppe på taket så borde det ju finnas plats för ett bord och en soffa också, och kanske en grill också men nej, inte på den här modellen vilket blir lite minus men det är inte dåligt med att få en perfekt solbränna med hjälp av Suntop. Troligtvis enligt min uppfattning så kostar den här modellen runt 6 miljoner som ny, finns 2011:or som går får 5,5 miljoner kronor men dem finns då lite här och var i Europa så som Holland och Tyskland. Kan ju tjäna några hundratusen om man vågar köpa från utlandet. Vet inte vad det kostar med transport men det går ju alltid att köra den över vattenbrynet och få en resa man aldrig glömmer på köpet. 


Den här 435:an finns som en Commander modell också, båda två är 13,2 meter lång och 3,9 meter bred. De Suntop som jag hittar till salu just nu har en VolvoPenta D6:a på 370 hk (två motorer med diesel rak axel). 

 

 

Av Sandra - 26 september 2012 08:07

Den danske fiskebåten S 250 Roxy Lady gick på grund nära Skagen West Lighthouse, Danmark, troligtvis någon gång under den 23 september. Räktrålaren hade gått på grund på grund av dåligt väder, men inte upprätthållit någon skada. Skagens Rescue Station skickade en livbåt till platsen och räddade tre besättningen ombord på trålare. Inga rapporter om skador eller föroreningar släpps. Försök att få loss Roxy Lady skulle ske vid nästa högvatten och lyckades. Just nu ligger hon inne i Skagens hamn, vid slipern. S250 Roxy Lady är 31 meter lång och 6 meter bred. 

 

Av Sandra - 25 september 2012 21:30

Den 1 oktober är det sagt att Scandlines Trelleborg byter namn till Stena Line. Det är fyra fartyg till att börja med som kommer tillhöra Stena Line och det är fartygen Trelleborg och Sassnitz som går mellan Trelleborg-Sassnitz och det är fartygen Skåne och Mecklenburg-Vorpommern som går mellan Trelleborg-Rostock. 

 

Alla Scandlines Trelleborg fartyg kommer att bli svenk ägda. De kommer att rusta upp fartygen och de ska re-brandas enligt Stena Lines fartyg och därmed har bland annat Scandlines Trelleborg gått ut till allmänheten och frågat Vad skulle du som gäst vilja kunna göra ombord på våra båtar? Svaret på den frågan har blivit mest inom att gästerna vill ha mer sittplatser ombord. Det kommer att kunna erbjuda fler resmål, avgångar och upplevelser. 


Av Sandra - 25 september 2012 11:00

Princess V48 har tillverkats tidigare mellan åren 2005 till 2010 vad jag kan se och under 2013 kommer den i en ny skepnad. Den tidigare V48 hade en längd på 14,96 meter och en bredd på 4,01 meter medan den nya modellen kommer att ha en längd på 15,48 meter (inkl pulpit) och en bredd på 4,11 meter. Bränslekapaciteten blir på 1,200 liter och vattenkapaciteten blir på 364 liter. Det kommer sitta två Volvo Penta IPS 600 med en marchfart på 32-34 knop. 

 

Princess Yachts beskriver V48:an på sin hemsida på det här viset att den är en elegant, dynamisk och exceptionellt rymlig, hon är en mycket mångsidig sport yacht som levererar spänning och komfort i lika hög grad. Hon har en sluten huvuddäck, salongen ger en underbar flykt från värmen av dagen men för äkta "öppen båtliv" kan detta snabbt omvandlas via den stora eldrivna taket och de tredubblade skjutdörrar som ansluter till den bakre sittbrunnen för att skapa en stor uteserverings område. Under däck, nedre salongen, ger en mer intim oas att slappna av och är idealiskt beläget intill köket, som har utrustats för att ge allt som behövs för en längre vistelse ombord. Två stora badrum ger överdådig boende med en stor och ovanligt lätt owner cabin, midskepps och framåt en gäststuga med möjlighet till en "sax kaj"-system för att skapa en dubbelsäng eller två enkelsängar.

 

 

 

 

 

Gilla!

Presentation


Hej! Jag är en sjöfartsintresserad tjej som älskar havet.
Profilbild: Azimut Leonard 98

Gästbok

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Har du/familjen en egen båt?
 Ja
 Nej
 Hyr en
 På G

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ Sjöfart med Blogkeen
Följ Sjöfart med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Blogkeen

Sjöfart

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se