Senaste inläggen

Av Sandra - 5 april 2013 22:42

I måndags, 1 april, var det första dagen för havsöringsfisket. Var ute och gick i Uddevalla då och det var flera som stod ute i vattnet och fiskade. Hörde att de hade fått sex stycken minst och såg en som de hade fått upp och den var på ungefär 2,5-3kg. Såg en öring från bryggan som de har byggt som promenadsstråk, den simmade runt runt och åt antagligen. Var väldigt klart vatten så såg väldigt bra. 


 

ANNONS
Av Sandra - 22 mars 2013 16:41

Nu har jag skapat en ny mail som ni kan kontakta mig via sjofart@outlook.com


Har inte skrivit något inlägg på några dagar, beror på ingen tid eller lust och har mycket att göra med studerandet. Men om ni har facebook tycker jag att ni ska gilla min sida där jag lägger upp bilder lite då och då som ni annars missar. Gammla bilder som jag har tagit förut på bland annat fiskebåtar, ångbåtar och fritidsbåtar. 

ANNONS
Av Sandra - 16 mars 2013 11:15

För er som älskar det italienska båtmärket Riva så finns det en Riva Club Sweden som ni kanske redan känner till. Man behöver inte äga en Riva för att vara med. Gå in på länken http://www.rivaclubsweden.se/ 

Såg att de hade lagt upp bilder från åren 2005 och framåt på den hemsidan jag länkade till. I juli i år firar cluben 20 år och firar det i Stockholm/Mälaren. Själva det italienska cluben Riva Historical Society, har flera evenemang under året. Det är bara att klicka sig in på länken jag skrev ovanför och sedan gå in på Evenemang högst upp på sidan och om man vill se på bilderna går man in på Bilder högst upp på sidan. 

 

Länkar även till Olaf Tamm som har en fotografihemsida där han bland annat visar bilder på Riva. Väldigt fina bilder han tar sådana som en fotograf önskar att man kunde ta också. 

http://olaftamm.de/portfolio/gallery/sentimenti-italiani/ 

 

Om du är sugen på att köpa en Riva inom Sverige så kan du besöka Callisma som ligger i Danderyd. Dem har även en hemsida http://www.callisma.se/ där dem visar vilka båtar som är till salu just nu. Dem säljer även bilar så om du vil byta upp dig samtidigt som du köper en båt så kan du ju passa på att välja mellan antingen en Fisker, Aston Martin eller en Bentley. Har inte hört talas om Fisker innan men den var riktigt snygg. 

Av Sandra - 13 mars 2013 15:39

I vår lanserar det norska företaget Ibiza Boats AS två helt nya 20 fots modeller men de bygger på samma skriv. Det sägs att de ska vara mycket prisvärda, kan ju hoppas så kanske det blir en sådan till sommaren iställe för en Ryds.


Enligt Ibiza är 20-fotaren baserad på en vidareutveckling av Ibiza 19/20 Touring-skrovet med en justerad bottenkonstruktion. Dessutom har skrovet förlängts en aning.


Bowriderversionen är redan sjösatt med en ny och stramare design än tidigare Ibizamodeller. Vid utvecklingen av båten har Ibiza lagt stor vikt vid att den ska vara praktisk och bekväm för hela familjen.

Av Sandra - 12 mars 2013 20:02

De första riktiga bilderna på den nya VO65:an som ska anvädnas i kommande Volvo Ocean Race har släppts. Kan se bilderna på länken hos Båtliv http://batliv.se/article.asp?newsid=6323#.UT97dhz1fRk


Det är arrangörerna som skickat ut bilden av båten, vars skrov väl inpackat är på väg från Persico-varvet i Italien till Green Marine i Southampton, där delarna sätts ihop.


Lägger upp en video om Volvo Ocean Race, där de visar lite om de senaste 40 årens race. 


 

Av Sandra - 11 mars 2013 11:55

Det är nu på onsdag som Norges största båtmässa öppnar upp sina portar i Telenor Arena i Fornebu, Oslo. Mässan håller på tills på söndag, 17 mars. För mer info gå in på länken http://www.norboat.no/


Öppningstider
Onsdag-fredag   kl. 11-20
Lördag -söndag kl. 11-18

 

Priser
Vuxen                 kr. 150,-
Barn/pensionär     kr.   75,-
Familj                 kr. 350,-
Barn u/12 år         Gratis

Priserna är i norska kronor

 

 

Av Sandra - 10 mars 2013 15:39

Under fredagen godkände den italienska regeringen en plan för att flytta förlista kryssningsfartyget COSTA CONCORDIA till närmaste hamn där det kommer att bli nedmonterat. Den valda hamne är Toscana Piombino. 


Det råder enighet om att Piombino hamnen är den mest miljövänliga, men också den bästa ekonomiska lösningen på grund av hamnens närhet nära det ökända skeppsvrak, som ligger vid ön Giglio. I september är det troligt att flytten ska ske. Men det kan bli under 2014 för att man måste kanske uppgradera nödvändigheter för hamnen och dess anläggning. 

 

Det var under den 13 januari 2012 som COSTA CONCORDIA gick på grund. Google Maps har uppdaterats sedan dess och man kan se på deras karta hur fartyget ligger på slagsida. 

 

 

Av Sandra - 9 mars 2013 10:17

I tisdag så gick det danska frakfartyget NINA BRES på grund utanför Skåne. Fartygets befälhavare hade gjort ett navigationsfel och styrde fraktfartyget mot strandlinjen. Fartyget gick på grund en liten bit utanför stranden. Inga rapporter om skador eller föroreningar i vattnet. En bogserbåt kunde dra loss fartyget och fortsatte sedan mot Sydhamnen av egen kraft. Rapporter uppger att befälhavaren hade lidit av en plötslig sjukdom som var den troliga orsaken som lede till händelsen.

Gilla!

Presentation


Hej! Jag är en sjöfartsintresserad tjej som älskar havet.
Profilbild: Azimut Leonard 98

Gästbok

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Har du/familjen en egen båt?
 Ja
 Nej
 Hyr en
 På G

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ Sjöfart med Blogkeen
Följ Sjöfart med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Blogkeen

Sjöfart

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se